Het woud van Emberwilde – Sarah Ladd – ***

24/04/2017 | 1 reactie

Het woud van EmberwildeZo lang ze zich kan herinneren, heeft de mooie en vrijgevochten Isabel zich verzet tegen de starre regels van Fellsworth School. Zelfs nu ze er lerares is, en geen leerling meer. Maar het is een veilige betrekking, die haar in staat stelt voor haar jongere zusje Lizzie te zorgen, die aan haar is toevertrouwd na het overlijden van haar vader.

De onverwachte komst van een vreemdeling met nieuws over verre verwanten zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie verhuizen Isabel en Lizzie naar het landgoed Emberwilde, dat grenst aan een uitgestrekt mysterieus woud waarover onheilspellende geruchten en enge volksverhalen de ronde doen. Dan beginnen twee knappe mannen naar Isabels hand te dingen. Ze komt erachter dat de sleutel naar haar verleden ook de deur naar de toekomst en veiligheid kan zijn. Maar dan moet ze hem eerst vinden – diep verborgen in het woud.

Het leven van de charmante, zorgzame Isabel verandert volkomen als ze onverwachts uitgenodigd wordt om samen met haar zusje Lizzie bij haar familie op het landgoed Emberwilde te komen wonen. Ze laat de school waar ze opgroeide en zelf les gaf, achter zich en laat zich onderdompelen in een wereld vol luxe, prachtige jurken, diners en etiquette. Dat brengt de typisch Engelse Regency-sfeer in het verhaal, wat herkenbaar is voor de boeken van Sarah Ladd.

het woud van Emberwilde

Er is een grote tegenstelling tussen het leven wat Isabel eerder leidde en de omstandigheden waar ze in terecht komt bij haar familie op Emberwilde. Je leest dan ook over de strubbelingen die ze ervaart, vooral wanneer haar tante aanstuurt op het aan de haak slaan van een juiste huwelijkskandidaat. Isabels opvattingen over het luxe leven op het landgoed zijn verfrissend en het is te begrijpen dat de magistraat van het dorp, Colin Galloway, hierdoor gecharmeerd van haar raakt.

Colin is zelf een sympathieke man die, hoewel hij een landgoed bezit, heel eenvoudig leeft en zich inzet voor de veiligheid in het dorp. Zijn gesprekken met Isabel zorgen voor afwisseling, vooral omdat ze heel anders zijn dan de gesprekken die ze met haar andere aanbidder voert. Dat is de aantrekkelijke en voorkomende Edmund Bradford, directeur van het vondelingentehuis op het landgoed Emberwilde. Isabels hart wordt gevuld met romantische gevoelens, hoewel de ontwikkeling daarvan wat haastig en niet zo goed uitgewerkt is.

het woud van Emberwilde

Naast de ontluikende romantiek is er nog meer aan de hand in het verhaal en daar speelt het donkere, mysterieuze bos naast het landgoed een grote rol in. Er lijken daar dingen te gebeuren die niet kloppen en dat heeft verstrekkende gevolgen. Hoewel de verhaallijn wat betreft dit onderwerp op een gegeven moment wat voorspelbaar wordt, drukt het wel een goede stempel op het verhaal en wordt de geheimzinnige, ietwat dreigende sfeer van het bos goed overgebracht.

Het woud van Emberwilde voelt hierdoor als een boek vol geheimen en het is leuk om te lezen of en hoe deze openbaar worden. En ondanks dat het jammer is dat het slot grotendeels niet vanuit Isabels perspectief wordt beschreven, blijf je wel doorlezen om te weten hoe het afloopt. Het woud van Emberwilde is, hoewel zeker niet de beste, een prima boek voor de liefhebbers van romans in de Regency-stijl.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Dawn at Emberwilde
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029725262
Het woud van Emberwilde

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 24/04/2017

    Ik heb dit boek pas gelezen en vond het zeer goed, heb er erg van genoten, groetjes ann

  • Laat een reactie achter