Zaadjes van hoop – Tricia Goyer & Sherry Gore – *** + Winactie!

05/06/2017 | 5 reacties

Zaadjes van hoopAls Hope Miller het aanbod krijgt om het lapje grond achter ‘Eigen taart is goud waard’ te bewerken, grijpt ze die kans met beide handen aan. Eindelijk wat ruimte voor zichzelf, zonder dat ze op de lip wordt gezeten door haar zussen. Maar iedereen in Pinecraft, Florida, lijkt iets te willen zeggen over wat ze moet planten en hoe ze het moet doen.
Als weduwnaar en schoolmeester Jonas Sutter vraagt of zijn leerlingen van de Amish-school mogen helpen om het lapje grond om te toveren in een gemeenschapstuin, stemt Hope na lang aarzelen in. Diep vanbinnen vraagt ze zich af of ze op deze manier ooit de rust en stilte zal vinden, waarnaar ze zo verlangt. Maar God heeft voor Hope een ander plan – een dat haar hart opent voor de zegeningen om haar heen.

Zaadjes van hoop, deel twee in de serie Eigen taart is goud waard, neemt je mee in het leven van Hope. Zij is een rustige, introverte, jonge vrouw, die samen met haar Amish familie naar het stadje Pinecraft in het zonnige Florida is verhuisd. Al van jongs af aan houdt Hope van tuinieren en wanneer ze de kans krijgt een stukje grond achter de taartenwinkel van haar zus te bewerken als moestuin, verandert er veel in haar leven.

zaadjes van hoop

Want in tegenstelling tot haar zussen, mist Hope hun boerderij in Ohio die ze hebben achter gelaten en zou ze er het liefst naar terug willen keren. Dat is een duidelijke lijn in het verhaal, omdat het gaat over Hope’s dromen, verwachtingen en teleurstellingen. Tijdens het lezen leer je haar als persoon goed kennen en krijg je steeds meer begrip voor haar gedachten, gevoelens en de keuzes die ze maakt.

Op het moment dat het voor Hope duidelijk lijkt hoe haar toekomst eruit zal gaan zien, komt niet alleen de nieuwe tuin, maar ook een ondeugend meisje met haar vader op haar pad. En dat brengt onrust in het leven van Hope, want Emma en de aantrekkelijke, zachtaardige Jonas Sutter die weduwnaar is, weten door haar afstandelijkheid heen te breken en haar hart te raken. Hierdoor gaat Hope zich als persoon ontwikkelen in het verhaal en zie je haar groeien op allerlei gebieden.

zaadjes van hoop

Want hoewel ze het stukje grond het liefst voor zichzelf zou houden, wordt haar tuin steeds meer een ontmoetingsplaats voor mensen uit de gemeenschap. Het is boeiend om te lezen hoe Hope hiermee omgaat en de dagboekfragmenten die haar hierbij helpen, maken het toch wel behoorlijk voorspelbare verhaal interessant. Daarnaast zijn de recepten die in het verhaal naar voren komen en aan het eind van elk hoofdstuk worden gedeeld een leuke toevoeging aan dit verhaal, waarin samen eten een belangrijke rol speelt.

Zaadjes van hoop is een verhaal waarin allerlei facetten – tuinieren, familie, eten en liefde – aan de orde komen die samen een mooi geheel vormen. Toch mist het boek de sprankeling van het eerste deel uit de serie, waardoor het verhaal wat minder aansprekend is. Desondanks is het wel leuk om verder te lezen over de dochters van de familie Miller en is Zaadjes van hoop daardoor een prima tweede deel in de serie.

WINACTIE!

Wil je kans maken om een exemplaar van Zaadjes van hoop te winnen? Like dan de Facebookpagina van Wereldvanboeken.nl en deel de foto. De winactie loopt tot en met zaterdag 10 juni 12.00 uur. Succes!

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Planted with Hope
Auteur: Tricia Goyer en Sherry Gore
Uitgeverij: De Parel
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492408075
zaadjes van hoop

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door uitgeverij De Parel.

Geplaatst in: *** | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Ann s 05/06/2017

  Ik heb dit boek, alsook het vorige deel gelezen en heb er erg van genoten, ik zal de volgende delen ook zeker kopen, veel succes aan iedereen met de winactie! Groetjes ann

 • Beantwoorden Marleen 07/06/2017

  Lijkt me een heerlijk boek om te lezen! Ik zou graag mee willen doen met de winactie maar ik heb helaas geen facebook, zou het zo ook kunnen?

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 07/06/2017

   Ja hoor, is goed!

 • Beantwoorden Thorinda 07/06/2017

  Graag doe ik mee leanne
  Zie mijn mail richting jou!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 07/06/2017

   Is goed!

  Laat een reactie achter