Zoeken naar Daisy – Jody Hedlund – ***

14/12/2015 | 1 reactie

zoeken naar DaisyMichigan, 1880. In de houthakkerskampen bij het stadje Harrison schieten de bordelen en saloons als paddenstoelen uit de grond, maar daar laat Lily Young zich niet door afschrikken. Als assistente van een fotograaf probeert ze door gesprekken met houthakkers een spoor te vinden van haar zestienjarige zusje Daisy dat weggelopen is van huis.

Connell McCormick wil de houthandel van zijn vader tot nog grotere hoogten brengen en sluit zijn ogen voor het morele verval in de kampen. Het hartverscheurende verhaal van Lily doet hem echter inzien dat er iets gedaan moet worden aan het geweld en de corruptie die Harrison al jaren in hun greep houden. Maar zijn gevoel voor rechtvaardigheid zou hen beiden weleens veel kunnen kosten..

Tijdens haar werk als assistente van een fotograaf doet Lily er alles aan om haar weggelopen zusje Daisy terug te vinden. Haar zoektocht brengt haar steeds weer in aanraking met kroegen en bordelen, datgene waar Connel McCormick, de zoon van een houtmagnaat, zijn ogen voor sluit. Maar Lily’s passie voor eerlijkheid en gerechtigheid laat ook Connel de waarheid inzien. Maar de vraag is of er in het vervallen Harrison wel plaats is voor het recht..

zoeken naar Daisy

Hoewel in december een nieuw boek van Jody Hedlund verschijnt, kan je hier eerst nog de recensie lezen van één van haar eerdere boeken, Zoeken naar Daisy. Het boek vertelt het verhaal van Lily, een moedige jonge vrouw die strijd tegen het morele verval rondom de houthakkerskampen in Michigan. Onverschrokken en een tikkeltje eigenwijs zoekt ze naar haar weggelopen zusje, zonder zich te bekommeren om het gevaar dat ze loopt.

De houding van Connel McCormick is in eerste instantie volkomen het tegenovergestelde. Waar Lily soms bijna irritant impulsief is, gaat hij juist het gevaar uit de weg. Wanneer zij elkaar ontmoeten, kan het dan ook niet anders dan dat het tot een botsing komt. Maar wanneer dat gebeurt, beïnvloedt dat hun beider houding. Dat brengt de personages in evenwicht en zorgt tegelijkertijd voor warme romantiek.

zoeken naar Daisy

De zoektocht naar Daisy is de rode lijn in het verhaal waar de rest omheen gesponnen is. Het is datgene wat Lily drijft, Connel de ogen opent en wat hen samenbrengt. En hoewel het verhaal wel wat voorspelbaar is, is de liefde die Lily voor haar zusje voelt, de passie waarmee ze zich inzet voor gerechtigheid en de mensen om haar heen mee aansteekt, mooi om te lezen.

Het grootste gedeelte van Zoeken naar Daisy is, zoals meestal in de boeken van Jody Hedlund, gebaseerd op de werkelijkheid. De houthakkerskampen en alles wat daarmee samenhing, heeft werkelijk bestaan. En de man die door corruptie en angst het hele stadje in zijn greep houdt, is ook terug te vinden in de geschiedenisboeken. Dat maakt het verhaal interessant, omdat hierdoor het verleden tot leven wordt gebracht.

zoeken naar Daisy

Vergelijkend met Jody Hedlunds andere boeken, is Zoeken naar Daisy zeker niet de beste. Het is een prima verhaal met een boeiende verhaallijn, maar niet uitzonderlijk. Wel is het interessant om zoveel waargebeurde geschiedenis in een verhaal terug te vinden. En ook wanneer je op zoek bent naar romantiek, zit je met dit boek goed. Zoeken naar Daisy is daarom een fijn verhaal om tussendoor even mee te ontspannen.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: Unending Devotion
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2013
ISBN: 9789029721363

Verzenden
User Review
4 (1 vote)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 15/12/2015

    ziet er toch goed uit liefs en alvast fijne feestdagen ,is nog vroeg ,maar tis nu toch al een beetje feesttijd he marleen

  • Laat een reactie achter