Zomer van hoop – Karen Kingsbury – *****

07/05/2015 | 0 reacties

Zomer van hoopDayne Matthews en Katy Hart zijn gelukkig getrouwd, maar hebben nog altijd last van alle media-aandacht. In een poging zich met de paparazzi te verzoenen, tekenen ze een contract voor een realityshow. Het lijkt het perfecte compromis, maar is hun prille huwelijk hier wel tegen bestand?

Ondertussen krijgt de familie Baxter spannend nieuws te verwerken. Ashley en Kari zijn allebei zwanger, maar er is iets niet goed met de baby van Ashley. Ze bidt voor een wonder, terwijl ze zich voorbereidt op het ergste scenario. Moet ze nu opnieuw een verlies verwerken?

Bailey beseft dat ze gevoelens koestert voor Cody, maar nu hij zich heeft aangemeld voor het leger, rest hen alleen deze zomer nog.

Het leven gaat door, ook voor de familie Baxter en hun dierbaren. Waar Dayne en Katy eerst nog zo genoten op hun huwelijksreis, krijgt hun huwelijk het zwaar te verduren door hun beslissing om mee te doen aan een realityshow. En ook bij de familie Baxter ontstaan grote zorgen als blijkt dat de ongeboren baby van Ashley en Landon een ernstige afwijking heeft. Het wordt een zomer waarin zorgen en verdriet afwisselen met heel veel liefde en hoop.

zomer van hoop

‘Zomer van hoop’ is het tweede deel in de Samen Onderweg-serie over de familie Baxter en hun dierbaren. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel geëindigd is, bij de huwelijksreis van Dayne en Katy. En om echt mee te kunnen leven met hen en al de anderen, is het het mooist om te beginnen met lezen bij het eerste deel van de serie. ‘Zomer van hoop’ is namelijk echt een vervolg, die het beste tot zijn recht komt als je het vorige deel, en misschien zelfs de vorige serie over Dayne en Katy, gelezen hebt.

In tegenstelling tot het eerste deel, is ‘Zomer van hoop’ juist gevuld met gebeurtenissen. Vier verhaallijnen, over Dayne en Katy, Ashley en Landon, John en Elaine en Bailey Flanigan, wisselen elkaar af en nemen je mee in het gewone leven. En omdat het geen verhaal vol bijzondere gebeurtenissen is, maar er juist realistische dingen spelen, komt het verhaal dichtbij en kan je je inleven in al de personages. Het verhaal is afwisselend, boeiend en levensecht.

zomer van hoop

Wanneer je de eerdere delen van de serie(s) hebt gelezen, weet je hoe groot de impact van de paparazzi is op het leven van Dayne en Katy. En ook in dit deel ontbreekt dit onderwerp niet. Het is fascinerend om te lezen hoe de pers omgaat met hen, maar tegelijkertijd is het schrijnend om de gevolgen hiervan te zien. Dit gedeelte van het verhaal neemt je mee in de schijnbaar perfecte Hollywoodwereld en laat je ontdekken hoe de harde werkelijkheid is.

Daarnaast speelt de situatie rondom Ashley en haar ongeboren kindje een grote rol in het verhaal. Na 16 weken zwangerschap blijkt dat het kleine meisje een levensbedreigende afwijking heeft en dat drukt een grote stempel op het leven van Ashley en Landon. Het is bijzonder en hartbrekend om te lezen hoe ze hiermee omgaan, ervan genieten tot het einde, het meisje overstelpen met liefde en alles delen met de rest van de familie. Ook speelt hier het grote geloof van Ashley en Landon en de andere Baxters een rol en dat maakt ‘Zomer van hoop’ een bijzonder verhaal.

zomer van hoop

Ook dit boek is weer een echte Kingsbury-roman en laat je genieten van liefde, vreugde en geloof, zonder de donkere kant van het leven uit de weg te gaan. ‘Zomer van hoop’ is een indrukwekkend verhaal over hele gewone mensen. Wanneer je houdt van deze romans, moet je dit verhaal zeker lezen. En ook wanneer je op zoek bent naar een goed, warm, liefdevol en levensecht verhaal is ‘Zomer van hoop’ een aanrader.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Summer
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029723152

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter