Zwart water – Dee Henderson – *****

25/09/2017 | 2 reacties

zwart waterRechercheur Evie Blackwell verruilt de stad Chicago voor het platteland van Carin County, waar ze zich samen met de plaatselijke sheriff Gabriel Thane stort op twee oude, onopgeloste vermissingszaken. Terwijl ze door het oude bewijsmateriaal gaan, doet Evie een verrassende ontdekking, wat een spoor op lijkt te leveren naar een derde cold case-zaak. Maar het wordt past echt gecompliceerd als sheriff Thane en zijn familie meer lijken te weten. Evie bijt zich in de zaak vast en wil niet rusten voor ze elke steen heeft omgedraaid. Maar de zaken blijken gecompliceerd te liggen. Zal de waarheid ooit boven water komen?

Zwart water van Dee Henderson is het eerste deel in de serie over rechercheur Evie Blackwell. Deze getalenteerde, doortastende en hardwerkende vrouw komt naar Carin County om twee oude vermissingszaken op te lossen. Door het verhaal heen leer je haar goed kennen en krijg je verschillende kanten van haar karakter te zien. Dat maakt je betrokken bij haar en het verhaal.

zwart water

Haar komst naar Carin County brengt Evie in contact met de sympathieke, betrokken sherrif Gabriel Thane. Samen storten ze zich op het onderzoek naar de twee vermissingszaken, waarbij ze op een fijne manier samenwerken. De gesprekken tussen hen hebben de sfeer die Hendersons boeken zo eigen maakt. Ze zijn namelijk afwisselend, warm, scherp en vriendschappelijk, waardoor je steeds geboeid blijft.

Het verhaal vertelt veel over het onderzoek wat Evie en Gabriel doen. Dat geeft je een mooi inkijkje in hun kennis en gedachten, maar ook in het politiewerk. Het is interessant om te lezen hoe ze het onderzoek uitvoeren en waar het toe leidt. De spanning blijft er tot het einde in zitten, waardoor je je steeds blijft afvragen wat er gebeurd is en vooral wie de dader is.

zwart water

Naast dat Evie Gabriel leert kennen, ontmoet ze ook zijn familie. Gabriel heeft een goede band met zijn ouders en broers, wat warmte geeft aan het verhaal. Ook zij hebben ieder hun eigen moeilijkheden, waardoor het verhaal afwisselend is. Verder komen er, net als in de andere boeken van Dee Henderson, ook in dit verhaal wat oude bekenden voor, hoewel het geen probleem is als je ze niet kent.

Zwart water is een sterk verhaal vol goede ingrediënten. Geheimen en drama’s worden afgewisseld met nieuwe vriendschappen, boeiende gesprekken en wat luchtigheid. Deze combinatie maakt dat, als je eenmaal aan het boek begonnen bent, niet meer wil stoppen. En het belooft veel goeds voor de boeken die nog gaan verschijnen in deze serie.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Traces of Guilt
Auteur: Dee Henderson
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726597
Zwart water

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Tamara 25/09/2017

    Ik heb ook genoten van dit boek. Hopelijk hoeven wel niet te lang te wachten op het volgende deel. Groetjes tamara

  • Beantwoorden Ann s 25/09/2017

    Dit boek ga ik aan mij voorbij laten gaan, groetjes ann
    Ik ben nu een heel goede thriller aan het lezen en mijn volgende historische christelijke roman wordt het boek de lerares van fellsworth van Sarah e ladd, het ebook komt uit 24 oktober, het boek thuisland dat binnenkort uitkomt van Gilbert Morris zegt me ook wel wat.

  • Laat een reactie achter